Hyppää sisältöön

Tervetuloa Avovesiuinnin ja Hengenpelastuksen SM-kilpailuihin 3.-4.8.2024, Lahteen!

Lahden upeat vesistöt ja urheilumahdollisuudet tarjoavat tänä kesänä parastaan, kun Avovesiuinnin ja Hengenpelastuksen SM-kilpailut järjestetään Möysän uimarannalla ja Lahden maauimalassa 3.–4. elokuuta 2024. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto yhdessä Suomen Uimaliiton kanssa toivottavat kaikki tervetulleiksi nauttimaan vauhdikkaista kilpailuista, upeasta ympäristöstä sekä yhteisöllisestä tunnelmasta.

Kilpailutapahtumat ja -ohjelma:

Perjantai 2.8. – Möysän Uimaranta klo 15.30–17.30

Perjantaina on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua rantapelastuksen kisalajeihin ja keskustella vesiturvallisuudesta ammattilaisten kanssa Möysän uimarannalla. Tämä tarjoaa erinomaisen tilaisuuden oppia lisää vesiturvallisuudesta ja valmistautua viikonlopun kilpailuihin.

Lauantai 3.8. – Möysän Uimaranta klo 08.30–18.30

Lauantaina Möysän uimaranta täyttyy jännittävistä hetkistä, kun rantapelastuksen ja avovesiuinnin Suomen mestaruuksista kilpaillaan. Rantapelastuskilpailuissa mitellään eri lajeissa rannalla ja vedessä, ja tänä vuonna myös nuoret (alle 16-vuotiaat) kilpailevat ensimmäistä kertaa SM-mitaleista. Kilpailuja käydään lauantaina viidessä lajissa eri kokoonpanojen ja pelastusvälineiden avulla.

Rantapelastuslajit kehitettiin 1900-luvun alussa Australiassa kannustamaan hengenpelastajia ylläpitämään ja parantamaan olennaisia fyysisiä ja psyykkisiä taitoja, joita tarvitaan ihmishenkien pelastamiseksi vedessä.

Avovesiuinnissa kilpasarjassa uidaan 3 kilometriä ja kuntosarjassa 1,5 kilometriä, tarjoten elämyksellisiä haasteita luonnonvesissä. Kilpailijoita on kolmessa eri ikäluokassa, joten jokaiselle löytyy sopiva sarja.

Sunnuntai 4.8. – Lahden Maauimala klo 08.00–18.30

Sunnuntaina Lahden maauimala täyttyy hengenpelastuksen allaslajien kilpailusta, joissa myös nuoret (alle 16-vuotiaat) pääsevät ensimmäistä kertaa kilpailemaan SM-mestaruuksista. Kaiken kaikkiaan kilpaillaan kahdeksassa eri lajissa.

Ensimmäiset hengenpelastuksen Suomen mestaruuskilpailut järjestettiin vuonna 1990 Riihimäellä, ja ne ovat vuosien saatossa keränneet monipuolisen joukon osallistujia. Kilpailijoiden taustat vaihtelevat uinninvalvojista ja vesiliikunnan ammattilaisista entisiin kilpauimareihin, vesi- ja uppopalloilijoihin sekä taitouimareihin. Tämä kertoo lajin laajasta vetovoimasta ja sen yhteydestä eri vesilajien osaamiseen.

Järjestäjät ja ilmoittautuminen:

Tapahtuman järjestävät Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto sekä Suomen Uimaliitto. Lisätietoja ja ilmoittautuminen osoitteessa: suh.fi/lahti2024

Älä missaa kesän kohokohtaa! Tule mukaan tekemään tästä unohtumaton tapahtuma. Nähdään Lahdessa!

Lisätietoja:

Aleksandr Efimov, koulutussuunnittelija
Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto
010 3407 340 / aleksandr.efimov@suh.fi

Krista Terämaa, hallintopäällikkö
Suomen Uimaliitto
044 2389 379 / krista.teramaa@uimaliitto.fi