Hyppää sisältöön

Hukkumistilastot

Tervetuloa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton hukkumistilastoihin. Sivuiltamme löydät tuoreimmat tiedot Suomessa tapahtuneista hukkumiskuolemista. Tarjoamme myös kätevän hukkumistilastojen hakukoneen, jonka avulla voit helposti etsiä tilastoja haluamillasi parametreilla. Pysy ajan tasalla hukkumistilanteesta Suomessa ja hyödynnä tietoja vesiturvallisuustyössä ja turvallisuussuunnittelussa.

Hukkumiset juhannuksena

SUH:n median välityksellä keräämien ennakkotilastojen mukaan Suomessa on viimeisen kymmenen vuoden aikana (2014–2023) hukkunut juhannuksena (to-su) keskimäärin kuusi ihmistä. 80 % hukkuneista on ollut miehiä. Suurin osa hukkumisista on tapahtunut Itä-Suomen alueella.

Ajankohtaiset ennakkotilastot hukkumisista 2024

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ylläpitää ajankohtaisia ennakkotilastoja hukkumisista Suomessa. Kurkkaa tämänhetkinen lukema.

Ennakkotilastot hukkumisista hakukone

Kiinnostaako sinua tapaturmaiset hukkumisluvut? Sivuiltamme pystyt etsimään hukkumisia vuodesta 2004 lähtien. Luvut perustuvat ennakkotilastoihin.

Tietoa hukkumisista

Suomessa hukkuu tapaturmaisesti vuosittain 100 – 150 ihmistä, mikä on asukaslukuun suhteutettuna selvästi enemmän kuin muissa Pohjoismaissa.