Hyppää sisältöön

Vauva- ja perheuinnin koulutus

Vauva- ja perheuinti on perheen yhteinen, lapsen ehdoilla tapahtuva aktiivinen leikkihetki puhtaassa ja lämpimässä vedessä koulutetun ohjaajan ohjauksessa. Vauvauinnin tavoitteena on tutustuttaa lapsi veteen turvallisissa olosuhteissa ja tehdä lapsesta veden ystävä.

Vauva- ja perheuinnin ohjaajakurssi on tarkoitettu uimaopettajakurssin käyneille, vauva- ja perheuinnin ohjaajiksi aikoville. Kurssi antaa valmiudet tuleville ohjaajille ohjata vauva- ja perheuintia johdonmukaisesti ja turvallisesti. Kurssin kesto on noin 50 tuntia ja se sisältää harjoittelujakson, joka suoritetaan kurssijaksojen välillä tai jälkeen SUH:n suosittelemissa vauvauintipaikoissa.

Vauva-ja perheuinninohjaaja pitää yllä ammattitaitoaan osallistumalla säännöllisesti vauvauinnin päivityskoulutukseen. Päivityskoulutuksessa keskitytään ajankohtaisiin asioihin suomalaisessa vauvauinnissa sekä tämän päivän lapsilähtöisen vauvauinnin perusteisiin. Koulutus kestää 4-6h ja sisältää teoriaosuuden sekä käytännön harjoittelua altaassa.

Vauvauinninohjaaja ohjaa usein myös taaperoikäisiä uimareita perheineen. Varhaisiän uimaopetus -kurssilla perehdytään 2-4-vuotiaiden lasten uimaopetukseen, leikin ja seikkailun maailmaan altaalla. Kurssi kestää 16h. Tälle kurssille voi osallistua, vaikkei ole käynyt uimaopettajan tai vauvauinninohjaajan koulutusta.

Turvallinen vauva- ja perheuinti:

Suomalainen vauva- ja perheuinti on lapsilähtöinen koko perheen harrastus. SUH myöntää turvallisen vauvauinti -diplomin vauvauintipaikoille, joiden toiminta on asetettujen kriteerien mukaista.


Koulutuskalenteri

Järjestämme vuosittain yli 200 koulutustapahtumaa eri puolilla Suomea, joissa koulutamme osallistujia monipuolisiin vesiliikunnan tehtäviin, kuten uimaopettajaksi, uinninvalvojaksi, rantapelastajaksi, vauva- ja perheuinninohjaajaksi, erityisuinninopettajaksi ja vesitreeniohjaajaksi.

Kurkkaa koulutuskalenteriin

Lisätietoja

Anneli Toivonen

Koulutussuunnittelija
010 3407 336
anneli.toivonen@suh.fi