Hyppää sisältöön

Uimaopettajakoulutus

Onko vesi sinun elementtisi? Koetko, että uimataito kuuluu kaikille? Innostutko, kun saat jakaa omia oivalluksiasi ja taitojasi eteenpäin? Jos näin on, niin toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi uimaopettajakurssillemme.

Uimaopettajakurssimme ovat avoinna 17-vuotta täyttäneille, hyvän uimataidon omaaville. Ryhmästä vastuussa olevan uimaopettajana voi toimia vain täysi-ikäinen henkilö, joten kurssitodistuksen saa kun on täyttänyt 18-vuotta.

Kurssin päätyttyä osaat opettaa ja kouluttaa muita, aina alkeisuimataidosta eri uintilajeihin ja tekniikoihin. Kurssin yhteydessä suoritetaan Junior lifesaver – ohjaaja koulutus, jonka avulla saat valmiudet ohjata vesiturvallisuutta edistäviä taitoja uimakoululaisille.

Kun hankit itsellesi uimaopettajan pätevyyden, voit jatkokouluttautua erityisuinninopettajaksi tai vauva- ja perheuinninohjaajaksi.

Kurssin aikana opetellaan eri uintilajien opettamisen metodeja, joten ennestään hyvän uimataidon merkitys korostuu. Ennen kurssia kannattaa käydä uimassa eri uintityyleillä (krooli-, selkäkrooli- ja rintauinti).

Koulutus koostuu kolmesta moduulista ja sen kesto on n. 100 tuntia, josta 50 tuntia on lähiopiskelua.

Kurssin hinta on 470 € sisältäen materiaalin ja koulutuksen.

Uimaopetuksen käsikirjan videomateriaalit

Koulutuskalenteri

Järjestämme vuosittain yli 200 koulutustapahtumaa eri puolilla Suomea, joissa koulutamme osallistujia monipuolisiin vesiliikunnan tehtäviin, kuten uimaopettajaksi, uinninvalvojaksi, rantapelastajaksi, vauva- ja perheuinninohjaajaksi, erityisuinninopettajaksi ja vesitreeniohjaajaksi.

Kurkkaa koulutuskalenteriin