Hyppää sisältöön

Erityisuinti

Erityisuinti on ollut osa liittomme toimintaa vuodesta 1984 lähtien. Suomalaisella erityisuinnilla tarkoitetaan SUH:n edistämän uimaopetuksen soveltamista uimarin yksilölliseen toimintakykyyn vedessä. Tavoitteena on, että jokainen uimari oppii itselle parhaiten soveltuvan tavan liikkua vedessä ja mahdollisuuksien mukaan eri uintilajeja.

Kaikilla on oikeus nauttia vedestä

Tavoitteet uinnille, uinnin opettelulle tai vesielementistä nauttimiselle suunnitellaan yksilöllisesti uimarin vahvuuksia hyödyntäen. Suomalaisessa erityisuinnissa pyritään ryhmäopetukseen ja integroitiin, mikäli se vain on mahdollista. Uinnissa kokeillaan ja käytetään monipuolisesti erilaisia keinoja ja apuvälineitä, jotta tekeminen ja oppiminen olisivat mielekästä.

Teemme jatkuvasti työtä, jotta jokaisella on mahdollisuus oppia uimaan ja nauttia vedestä osana kuntoutusta tai uintiharrastusta

Monien mahdollisuuksien erityisuinti

Erityisuinnin koulutuksissa käytetään kurssimateriaalina SUH:n julkaisemaa kirjaa Monien mahdollisuuksien erityisuinti. Se perehdyttää lukijan uimaopetuksen soveltamiseen erityistä tukea tarvitsevan uimarin tarpeet huomioiden sekä turvallisen uinnin suunnitteluun ja toteutukseen.

Sivuiltamme löydät tietoa myös uintimerkkisuoritusten soveltamisesta ja osalle erityisryhmiin kuuluville tarpeellisesta käyttöoikeusmerkistä, mikä mahdollistaa uima-asun pitämisen uimahallin puku- ja pesutiloissa.

Lisätietoja

Anneli Toivonen

Koulutussuunnittelija
010 3407 336
anneli.toivonen@suh.fi