Hyppää sisältöön

Webinaarit

Tervetuloa SUH:n webinaarien maailmaan, jossa tarjoamme jatkuvasti uusia, inspiroivia ja kattavia webinaareja niin maksuttomina kuin maksullisinakin. Webinaareissamme vesiliikunnan ja -turvallisuuden asiantuntijat jakavat arvokasta tietoa, näkemyksiä sekä kokemuksiaan uimaopetuksesta ja hengenpelastuksesta. Liity mukaan, opi uutta, innostu ja löydä inspiraatio!

Olemme aina avoimia kuulemaan toiveitanne ja ehdotuksianne webinaari-aiheista. Voit lähettää ehdotuksesi sähköpostitse osoitteeseen niko.nieminen(a)suh.fi. Rohkaisemme sinua jakamaan omat ideasi ja auttamaan meitä luomaan entistäkin parempia ja monipuolisempia webinaareja kaikille vesiliikunnasta ja -turvallisuudesta kiinnostuneille. Tule mukaan ja sukella webinaarien syvyyksiin!

Koulujen uinninopetus osa 2 | 2023

Webinaari sisältää mielenkiintoisia esityksiä, kuten Tilannekatsauksen koulujen uinninopetuksen ohjeistukseen, Pelejä ja leikkejä kaikille peruskoulun luokka-asteille ja Kuplakoulu eskareille.

Katso tallenne! (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Webinaarin materiaali:

Vauva- ja Perheuinnin lapsilähtöinen eteneminen | 2023

SUH on tehnyt linjauksia turvallisen vauva- ja perheuinnin sisältöön ja vauva- ja perheuinnin ohjaajakurssin koulutusmateriaali on uudistettu. Webinaarissa sukelletaan uuden materiaalin sisältöön ja vauva- ja perheuinnin toiminnantäyteiseen sekä lapsilähtöiseen etenemiseen. Samalla saat vinkkejä lukuisiin erilaisiin harjoitteisiin, joita vauva- perheuinnissa harjoitellaan. Webinaarissa saat kattavan päivityksen myös vauvan sukellutuksiin ja sukeltamiseen liittyviin linjauksiin.

Katso tallenne! (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Lisätietoja webinaarista:
SUH koulutussuunnittelija Anneli Toivonen puh. 045-6319577 / Erityisuinti, vauva- ja perheuinti sekä vesitreeni
anneli.toivonen@suh.fi

Potkua uimaopetukseen (€) | 2023

Sukella Anneli Toivosen kanssa uimaopetuksen ihanaan maailmaan!

Tervetuloa mukaan SUH:n Potkua uimaopetustyöhön -webinaariin, jossa käsitellään uimaopetukseen liittyviä asioita ja saat uutta potkua syksyn uimaopetustyöhön.

Aihetta käsitellään tällä kertaa 10 kultaisen opetusvinkin kautta sekä pohditaan timantintärkeitä perusasioita uimaopetuksen etenemisestä.

Tässä webinaarissa käsiteltäviä asioita ja käytännön opetusvinkkejä voi soveltaa kaikenikäisille uimareille tai uintiryhmille.

Webinaari on tarkoitettu kaikille uimaopetustyötä tekeville ja uintia ohjaaville henkilöille, sekä aiheesta kiinnostuneille.

Hinta: 20,00€, sisältää osallistumisen webinaariin, webinaaritallenteen sekä sähköpostikoosteen aiheeseen liittyvistä lisätieto- ja materiaalilinkeistä.

Lisätietoja koulutuksesta:
SUH koulutussuunnittelija Anneli Toivonen puh. 045-6319577 / Erityisuinti, vauva- ja perheuinti sekä vesitreeni
anneli.toivonen@suh.fi

Koulujen uinninopetus osa 1 | 2023

Hei sinä uimaopetuksen virtuoosi,

Oletko valmis sukeltamaan syvälle koulujen uinninopetuksen maailmaan?

Kipinöivä ohjelmamme tarjoaa ajankohtaisia aiheita ja keskustelunaiheita niin koulujen uimaopetuksessa toimiville kuin muillekin uimaopettajan työtä tekeville tai aiheesta kiinnostuneille. Webinaarissa pureudumme uusimpaan uimataitotutkimukseen ja pohdimme, kuinka saamme uimataidon uudestaan nousuun seuraavien vuosien aikana.

Päivän ohjelma sisältää mielenkiintoisia esityksiä, kuten Uimataidon tutkimusvuosi 2022, Water Competence (Vesipätevyys) ja Case Kuusamo.

Aikataulu:

klo 12.00-12.05: Avaussanat
klo 12.05-12.40 Uimataidon tutkimusvuosi 2022 / Tero Savolainen
klo 12.45-13.30 Water Competence (Vesipätevyys) / Riitta Vienola
klo 13.30-13.50 Case Kuusamo / Tarja Soini Uimaopetuksen järjestelyt Kuusamossa
klo 13.50 Loppukeskustelu / Webinaarin aikana nousseita kysymyksiä

Katso maksuton webinaaritallenne: https://vimeo.com/827204387?share=copy

Rakastu talviuintiin | 2023

Rakastu talviuintiin -viikon kunniaksi järjestettiin kaikille avoin ja ilmainen webinaari, jossa kuulimme mielenkiintoiset puheenvuorot talviuinnin asiantuntijoilta. Webinaari järjestettiin yhteistyössä Suomen Ladun kanssa.

Webinaarin puheenvuorot:

 • Talviuinti, terveys ja kulttuuri, Antti Lindfors
 • Talviuinti ja turvallisuus, Jukka Rantala
 • Mielenrauhaa avannosta, Magnus Appelberg

Katso webinaaritallenne:
Rakastu talviuintiin -webinaari 12.1.2023, katso tallenne! – Suomen Latu (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Uimataitotutkimuksen julkistamistilaisuus | 2022

Valtakunnallisella uimataitotutkimuksella on selvitetty säännöllisesti kuudesluokkalaisten uimataitoa ja siihen yhteydessä olevia tekijöitä vuosina 2000, 2004, 2006, 2011 ja 2016. Nyt julkistettava tutkimus on jatkoa näille aiemmille tutkimuksille.

Tänä vuonna Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton, Jyväskylän yliopiston ja Opetushallituksen toteuttamassa ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa tutkimuksessa selvitettiin myös koronapandemian vaikutuksia uimaopetukseen ja lasten uimataitoon. Ensimmäistä kertaa selvitettiin myös esiopetusikäisten lasten vesitaitavuutta lasten itsensä ja heidän huoltajiensa näkökulmasta.

Vuoden 2022 uimataitotutkimuksen tulokset:

👉 Kuudesluokkalaisten uimataito
👉 Opettajien arviot koululaisten uimataidosta ja uimataidon arviointi kouluissa
👉 Uinninopetuksen järjestelyt kouluissa
👉 Esikoululaisten uimataito

Tutkimusryhmä: apulaisprofessori Arja Sääkslahti (Jyväskylän yliopisto), yliopistonopettaja Henna Haapala (Jyväskylän avoin yliopisto), yliopistonopettaja Susanna Saari (Jyväskylän yliopisto) ja tutkimusavustaja Piia Lehtimäki (Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto)

Kommenttipuheenvuorot:

👉 Opetushallitus, opetusneuvos Matti Pietilä
👉 Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto, koulutussuunnittelija Tero Savolainen
👉 Kunnan edustaja (vahvistuu myöhemmin)

Katso webinaaritallenne:
Uimataitotutkimus 2022 julkistustilaisuus – YouTube (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Syvän veden vesitreeni (€) | 2022

Tässä webinaarissa SUH:n vesitreenikouluttajat käyvät läpi syvän veden vesitreeniin liittyviä asioita ja antavat vinkkejä syvässä vedessä toteutettavien vesitreenituntien sisältöön.

Tarjolla on esimerkiksi tehokasta taiteilua uimalaudalla, vesitreeniä pikkupyyhkeillä, syvän päädyn pesusienijumppaa yms. Tule mukaan ja nappaa liikkeet jumpillesi.

Webinaari on tarkoitettu kaikille vesiliikuntaa ohjaaville henkilöille.

Hinta: 20,00€, sisältää webinaaritallenteen sekä sähköpostikoosteen aiheeseen liittyvistä lisätieto- ja materiaalilinkeistä.

Webinaarissa vinkkejä antavat SUH kouluttajat: Kristiina Hotti, Marika Uusi-Illikainen, Liisa Ojala, Tiina Mustonen, Jatta Kinnunen ja Anneli Toivonen.

Lisätietoja webinaarista:
SUH koulutussuunnittelija Anneli Toivonen puh. 045-6319577 / Erityisuinti, vauva- ja perheuinti sekä vesitreeni | anneli.toivonen@suh.fi

Potkua uimaopetustyöhön (€) | 2022

Mitä kaikkea sitä voikaan altaassa tehdä?  Uimaopettajana sitä kaipaa välillä piristystä ohjaukseen ja ravistelua toimintatapoihin. Nyt on aika pysähtyä tämän aiheen äärelle ja saada uusia ideoita tulevaan.

Tervetuloa mukaan SUH:n Potkua uimaopetustyöhön -webinaariin, jossa pureskellaan uimaopetukseen liittyviä asioita ja laajennetaan näkökulmaa, jolla omaa altaalla tehtävää työtä voi kehittää.

Aihetta käsitellään muun muassa osallistamisen ja motivoinnin, perusliikkumistaitojen sekä uinnin eri osataitojen kautta. Saat takuulla mietittävää ja uutta mukavaa puuhaa altaalle.

Tässä webinaarissa käsiteltäviä asioita ja vinkkejä voi soveltaa kaikenikäisille uimareille tai uintiryhmille.

Webinaari on tarkoitettu kaikille uimaopetustyötä tekeville ja uintia ohjaaville henkilöille, sekä aiheesta kiinnostuneille.

Hinta: 15,00€, sisältää webinaaritallenteen sekä sähköpostikoosteen aiheeseen liittyvistä lisätieto- ja materiaalilinkeistä.

Lisätietoja webinaarista:
SUH koulutussuunnittelija Anneli Toivonen puh. 045-6319577 / Erityisuinti, vauva- ja perheuinti sekä vesitreeni | anneli.toivonen@suh.fi

Senioreiden vesiliikunta – vesitreenivinkit ohjaajille (€) | 2022

Tässä webinaarissa käytiin läpi senioreiden vesiliikuntaan liittyviä asioita ja annettiin vesitreenivinkkejä ikäihmisten erilaisten vesitreenituntien sisältöön ja välineiden käyttöön. Webinaarissa SUH:n vesitreenikouluttajat esittelevät jumppavinkkinsä senioreille suunniteltuun vesitreeniin. Tarjolla on mm.

– tehokasta jumppaa lötköpötköillä,
– talvisia vesitreenivinkkejä,
– pesusienijumppaa,
– liikutaan ympäri allasta – matalan veden jumppaa,
– vesitreeniä hanskoilla/smileyllä ja frisbeellä/ämpärin kansilla.

Tämä webinaari on tarkoitettu kaikille vesiliikuntaa ohjaaville henkilöille.

Hinta: 15€ sisältää webinaaritallenteen sekä sähköpostikoosteen aiheeseen liittyvistä lisätieto- ja materiaalilinkeistä)

Lisätietoja webinaarista:
SUH koulutussuunnittelija Anneli Toivonen puh. 045-6319577 / Erityisuinti, vauva- ja perheuinti sekä vesitreeni | anneli.toivonen@suh.fi

Allasterapia – asiakaslähtöinen tavoitteiden asetteu (€) | 2021

Vesi elementtinä luo lähes rajattomat mahdollisuudet! Allasterapian tarkoituksena on avustaa neurologisten, tuki- ja liikuntaelin, hengitys- ja verenkierto ja psykologisten toimintojen kuntoutuksessa. Allasterapiassa käytetään hyväksi veden fysikaalisia ominaisuuksia ja fysiologisia vaikutuksia. Allasterapian avulla pystytään avustuksen tai vastuksen avulla toteuttamaan harjoituksia mitkä eivät muuten olisi mahdollisia.

Webinaarissa avattiin allasterapian mahdollisuuksia ja pohdittiin miten asiakaslähtöisen tavoitteiden asettelun myötä saadaan allasterapiasta enemmän irti. Arjen tavoitteiden yhdistäminen allasterapiaan motivoi ja palkitsee sekä asiakasta että terapeuttia.

Webinaari oli suunnattu kaikille fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaisille, erityistä tukea tarvitsevien uimareiden kanssa allastyötä tekeville sekä aiheesta kiinnostuneille.

Hinta: 15,00€, sisältäen osallistumisen webinaariin, webinaaritallenteen sekä sähköpostikoosteen aiheeseen liittyvistä lisätieto- ja materiaalilinkeistä.

Kiinnostaako kyseinen webinaari? Ota yhteyttä:

SUH koulutussuunnittelija Anneli Toivonen puh. 045-6319577 | anneli.toivonen@suh.fi

Takaisin altaalle – vesitreenivinkit ohjaajille (€) | 2021

Tässä webinaarissa SUH:n vesitreenikouluttajat esittelevät suunnittelemansa kuusi erilaista vesitreenisarjaa.

 • Tehotreeniä altaan seiniä ja reunaa apuna käyttäen
 • Tanssillista sarjaa musiikilla
 • Back to basics – 101 haaraperusliikettä
 • Syvän veden lauta- ja pallotreeniä,
 • Lihaskuntoa liikkeitä yhdistelemällä matalassa vedessä sekä
 • Vetreyttä ja voimaa etätyön jumittamalle ylävartalolle

Tämä webinaari on tarkoitettu kaikille vesiliikuntaa ohjaaville henkilöille.

Hinta: 15,00€:

 • sisältää osallistumisen webinaariin,
 • webinaaritallenteen sekä
 • sähköpostikoosteen aiheeseen liittyvistä lisätieto- ja materiaalilinkeistä.

Webinaarissa vinkkejä antavat SUH vesitreenin kouluttajat: Kristiina Hotti, Marika Uusi-Illikainen, Liisa Ojala, Mona Hietanen, Tiina Mustonen ja Anneli Toivonen.

Jos haluat ostaa webinaarin jälkikäteen, voit olla suoraan yhteydessä Anneli Toivoseen.

Lisätietoja koulutuksesta: koulutussuunnittelija Anneli Toivonen | anneli.toivonen@suh.fi
puh. 045-6319577 / Erityisuinti, vauva- ja perheuinti sekä vesitreeni

Taidon oppiminen uimakoulussa (€) | 2021

Webinaarissa tutustutaan taidon oppimisen taustateoriaan ja käydään esimerkein läpi kuinka ne otetaan käytäntöön ja hyödynnetään uimaopetuksen yhteydessä.

Asiantuntijavieraana Sami Kalaja

 • Liikuntatieteiden tohtori; väitöskirja liikuntataitojen oppimisesta ja opettamisesta
 • Työelämäprofessori EduFutura Jyväskylässä
 • Työhistoriaa: miesten telinevoimistelumaajoukkueen päävalmentaja, liikunnan ja terveystiedon opettaja peruskoulu/lukio, yläkoulun rehtori, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen johtaja
 • Valmennustoimintaa: mm. Jere Hårdin henkilökohtainen fysiikkavalmentaja n. 10v.
 • Taitotohtorin blogi osoitteessa valmennustaito.info

Webinaaria isännöivät koulutussuunnittelija Tero Savolainen ja viestintäasiantuntija Niko Nieminen.

Hinta: 15,00€, sisältää osallistumisen webinaariin, webinaaritallenteen sekä sähköpostikoosteen aiheeseen liittyvistä lisätieto- ja materiaalilinkeistä. Lasku lähetetään ilmoittamaasi laskutusosoitteeseen.

Jos haluat ostaa webinaarin jälkikäteen, voit olla suoraan yhteydessä Tero Savolaiseen | tero.savolainen@suh.fi.

Monipuolisuutta välineistä allasterapiaan (€) | 2021

Allasterapiassa käytetään hyväksi veden fysikaalisia ominaisuuksia ja fysiologisia vaikutuksia. Allasterapian tavoitteena on vahvistaa lihaskuntoa sairaus huomioiden erilaisten lihasharjoitusten, tasapainoa kehittävien harjoitusten sekä kävely- ja kehonhallintaharjoitusten avulla. Kipujen vähentäminen on myös tärkeä tavoite.

Webinaari on suunnattu kuntoutuksen ja fysioterapian ammattilaisille sekä kaikille allasterapiasta kiinnostuneille.

Webinaarista saat runsaasti vinkkejä välineiden käytöstä allastyössä. Välineet ja virikkeet motivoivat, monipuolistavat ja tehostavat harjoittelua. Välineet valitaan altaalla tapahtuvaa toimintaa ja harjoittelua tukemaan. Lisäksi webinaarissa opastetaan turvalliseen välineiden ja virikkeiden käyttöön.

Hinta: 15,00€, sisältää osallistumisen webinaariin, webinaaritallenteen sekä sähköpostikoosteen aiheeseen liittyvistä lisätieto- ja materiaalilinkeistä.

Webinaarin asiantuntijoina toimivat SUH:n erityisuinnin kouluttajat ja fysioterapeutit Henni Huttunen ja Kaisa Liesmäki.

Jos haluat ostaa webinaarin jälkikäteen, voit olla suoraan yhteydessä Anneli Toivoseen.

Lisätietoja koulutuksesta:
Koulutussuunnittelija Anneli Toivonen | anneli.toivonen@suh.fi
puh. 045-6319577 / Erityisuinti, vauva- ja perheuinti sekä vesitreeni

Aistiherkkyyksien huomioiminen uimaopetuksessa (€) | 2021

Oletko ohjatessasi ollut tilanteissa, joissa mietit uimarin poikkeavaa reaktioita ja mistä se mahtaisi johtua?

Webinaarissa SUH:n erityisuinnin kouluttajat Anneli Toivonen ja Minna Nevalainen avasivat aistiherkkyyksien näkymistä uinnin eri tilanteissa ja antavat käytännön vinkkejä näihin liittyen. Webinaarissa Anneli ja Minna pohtivat yhdessä myös millaisia asioita on hyvä huomioida ohjauksessa ja uinnin suunnittelussa.

Webinaari on suunnattu kaikille uinninohjauksen parissa työskenteleville ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Hinta: 15,00€, sisältää osallistumisen webinaariin, webinaaritallenteen sekä sähköpostikoosteen aiheeseen liittyvistä lisätieto- ja materiaalilinkeistä.

Webbiemännät: SUH kouluttajat Anneli Toivonen ja Minna Nevalainen.

Jos haluat ostaa webinaarin jälkikäteen, voit olla suoraan yhteydessä Anneli Toivoseen.

Lisätietoja koulutuksesta:
Koulutussuunnittelija Anneli Toivonen | anneli.toivonen@suh.fi
puh. 045-6319577 / Erityisuinti, vauva- ja perheuinti sekä vesitreeni

Motivaatiota ja virikkeitä allasterapiaan (€) | 2021

Allasterapiassa käytetään hyväksi veden fysikaalisia ominaisuuksia ja fysiologisia vaikutuksia. Allasterapian tavoitteena on vahvistaa lihaskuntoa sairaus huomioiden erilaisten lihasharjoitusten, tasapainoa kehittävien harjoitusten sekä kävely- ja kehonhallintaharjoitusten avulla. Kipujen vähentäminen on myös tärkeä tavoite.

Webinaarissa avattiin vedessä tapahtuvaa kuntouttavaa harjoittelua uinnin ja uimaopetuksen näkökulmasta. Webinaarissa annettiin vinkkejä sekä käytännön työkaluja allastyöhön, mukavan ja tavoitteellisen uintikerran luomiseen.

Webinaari on suunnattu kuntoutuksen ja fysioterapian ammattilaisille sekä kaikille allasterapiasta kiinnostuneille.

Hinta: 15,00€, sisältää osallistumisen webinaariin, webinaaritallenteen sekä sähköpostikoosteen aiheeseen liittyvistä lisätieto- ja materiaalilinkeistä.

Webinaarin asiantuntijoina toimivat SUH:n erityisuinnin kouluttajat ja fysioterapeutit Henni Huttunen ja Kaisa Liesmäki.

Jos haluat ostaa webinaarin jälkikäteen, voit olla suoraan yhteydessä Anneli Toivoseen.

Lisätietoja koulutuksesta:
Koulutussuunnittelija Anneli Toivonen | anneli.toivonen@suh.fi
puh. 045-6319577 / Erityisuinti, vauva- ja perheuinti sekä vesitreeni 

Vesiliikunta yläkouluissa ja toisella asteella | 2021

Tervetuloa kuulemaan, kysymään, keskustelemaan ja saamaan ideoita vesiliikunnan opetukseen! Webinaarin aikana sinua haastetaan pohtimaan pysyvätkö koululaiset pinnalla eli onko koulujen liikunnalla ja uimaopetuksella merkitystä, esitellään liikunnanopettajille suunnatun kyselyn tuloksia vesiliikunnan nykytilasta, onnistumisista ja haasteista, vahvistetaan vesiturvallisuusnäkökulmaa sekä saadaan uusia ideoita suoraan toiminnasta käyttöön Aalto Alvarin altaalta. Sukella mukaan!

Webinaarin ohjelma:

Avaussanat: Tero Savolainen (Uimaopetus/SUH) ja Susanna Saari (JYU)

Opetusneuvos Matti Pietilä: ”Pysyvätkö koululaiset pinnalla – onko koulujen liikunnalla ja uimaopetuksella merkitystä?”

Yliopistonopettaja Susanna Saari: ”Liikunnanopettajien kysely”

Koulutussuunnittelija Anne Hiltunen (Hengenpelastus/SUH): ”Vesiturvallisuus osana opetusta”

Live-tapahtuma suoraan AaltoAlvarin altaalta: Liikunnan opiskelijat pitävät vesiliikuntatunnin, jossa esitellään innostavia harjoitteita suoraan altaalta.

Vesiliikunnan syventävien opintojen opiskelijat: Johanna Sammalisto, Miina Seppälä, Jan-Markus Hautamaa, Riina Kettunen, Kasper Purma, Emmi Mörsky, Otto Venäläinen, Teppo Pöyhtäri, Matti Mäkitalo ja Viivi Kiviharju.

Webinaarin tallenteet:
Webinaarin tallenteet pääset katsomaan Jyväskylän yliopiston moniviestimen kautta.
Klikkaa tästä Moniviestimeen. (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) 
Tarvitset myös Polkuavaimen = 5ukellu5

Uintimerkit uimaopetuksen tukena | 2021

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) järjesti maksuttoman Uintimerkit uimaopetuksen tukena -webinaarin 16.3.2021 klo 14-16.

Uintimerkit ovat olleet mukana Suomessa järjestettävissä uimakouluissa SUH:n perustamisesta (v.1956) lähtien ja niitä on suoritettu jo ennen sitäkin. Webinaarissa tutustutaan merkkijärjestelmään ja sen käyttöön uimakoulutoiminnassa. Tule mukaan kuuntelemaan miten merkit ja merkkijärjestelmä tukee uimakoulun toimintaa sekä lasten oppimista. Webinaarin aikana käydään myös läpi kuinka uimaopettaja päivittäisessä työssään suunnittelee uimaopetuksensa niin, että uintimerkkejä on helppo käyttää.

Webinaarin asiantuntijoina toimivat SUH:n koulutussuunnittelijat Anneli Toivonen ja Tero Savolainen.

Katso webinaaritallenne (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Uimahallien tulevaisuuden näkymät | 2021

Vieläkö uimahalleilla on vetovoimaa? Entä tulevaisuudessa? Kuuntele vuoden 2020 lopussa toteutetun Uimahallibarometrin ja asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksia Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) järjestämässä webinaarissa.

Ohjelma:
klo 9.30 | Uimahallibarometrien ja asiakastyytyväisyyskyselyn havainnot
– Ilpo Johansson, tekninen asiantuntija, SUH
klo 10.30 | Kommenttipuheenvuorot
– Minttu Korsberg, pääsihteeri, Valtion liikuntaneuvosto
– Eeva Haapanen, uimalaitosten päällikkö, Turun kaupunki
klo 11.00 | Keskustelu ja yhteenveto

Taloustutkimuksen toteuttama Uimahallibarometri ja Uimahallien asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin nyt SUH:n toimesta neljännen kerran opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana.

Katso webinaaritallenne (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Taaperon kanssa uimahalliin | 2021

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) järjesti 9.2.2021 maksuttoman Taaperon kanssa uimahalliin -webinaarin, jossa keskusteltiin miten totutetaan pieni uimari turvallisesti vesielementtiin.

Webinaarin tavoitteena on opastaa perheitä tutustumaan pienen lapsen kanssa turvallisesti vesielementtiin niin kotona, uimahallissa kuin rannallakin. Tässä webinaarissa annetaan paljon käytännön vinkkejä vanhemmille siitä, miten parhaiten voimme olla mukana pienen ihmisen matkalla veden ystäväksi. Tämä webinaari soveltuu kaikille pienten lasten uinnista kiinnostuneille.

Webinaarin asiantuntijana toimii SUH:n vauva- ja perheuinnin, vesitreenin ja erityisuinnin koulutussuunnittelija Anneli Toivonen.

Katso webinaaritallenne (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Vammaiskortti ja sen käyttö uimahallissa | 2021

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto järjesti yhteistyössä Vammaiskorttitoimiston kanssa webinaarin, jossa keskusteltiin Vammaiskortista ja sen käytöstä uimahallissa.

Oletko vielä kuullut EU:n Vammaiskortista tai mietitkö, kuka kortin voi saada ja mitä hyötyä kortista on? Webinaarissa kuulet tietoa kortista ja siitä, kuinka yhtenäisellä EU:n Vammaiskortilla uimahallikävijä voi helposti ja luotettavasti todentaa tuen tarpeen ja näin ollen kokea mahdollisimman onnistuneen uimareissun. Kortti helpottaa myös uimahallin henkilökuntaa ymmärtämään tukea tarvitsevia asiakkaita paremmin ja edistää yhdenvertaisuutta.

Webinaarissa asiantuntijoina Vammaiskorttitoimiston suunnittelija Katri Hänninen sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton koulutussuunnittelija Anneli Toivonen. Webinaarissa kuullaan myös kokemuksia EU:n Vammaiskortin käytöstä.

Webinaari on maksuton ja soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Katso webinaaritallenne (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Jääturvallisuus | 2020

Miten jää muodostuu, mitä on teräsjää, milloin jää kantaa, miten varaudut ja varustaudut oikeaoppisesti jäälle, miten tunnistat vaaranpaikat, miten pelastaudut ja pelastat jäistä, mitä tarkoittaa kylmäsokki ja hypotermia, mitkä ovat kylmäuinnin fysiologiset vasteet sekä paljon muuta.

Jääturvallisuus -webinaarin asiantuntijavieraiksi saapuivat Suomen johtavat jääturvallisuusasiantuntijat: Vartiolentolaivueen pintapelastaja, ensihoitaja ja SUH:n kouluttaja Sami Ollila, Ilmatieteen laitoksen jääasiantuntija Jouni Vainio, Suomen Ladun kylmäekspertti, SUH:n kouluttaja ja hallituksen puheenjohtaja Jukka Rantala sekä SUH:n hengenpelastussektorin koulutussuunnittelija Anne Hiltunen.

Katso webinaaritallenne (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Innostu uinnista | 2020

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) järjesti yhteistyössä Suomen CP-liiton kanssa Innostu uinnista -webinaarin, jossa keskusteltiin millä keinoin uinti on mahdollista kaikille joko itsenäisesti, harrastusryhmässä tai perheen kesken. 

Webinaarin asiantuntijavieraaksi saapuivat SUH:n erityisuinnin kouluttajat Henni Huttunen ja Kira Durchman. Tällä kaksikolla on valtavasti käytännön kokemusta ja osaamista uinninopetuksesta erilaisille uimareille. Webinaarin emäntänä toimi SUH:n koulutussuunnittelija Anneli Toivonen.

Webinaari on ilmainen ja soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Katso webinaaritallenne (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Uintiharjoitusten pilkkominen | 2020

”Kädet ylös ja ponnistus kohti pintaa, pysy suorana!” Näin päästään liukumaan. Mitä kaikkea se oikeasti mahtaa tarkoittaa?  Tämän webinaarin avulla pääset oppimaan paljon uintiharjoitusten pilkkomisesta, joka on yksi tärkeimmistä uimaopettajan työkaluista altaalla.

Webinaarin asiantuntijoina toimivat fysioterapeutit ja SUH:n erityisuinnin kouluttajat Henni Huttunen ja Kira Durchman. Webinaarin emäntänä toimii SUH:n koulutussuunnittelija Anneli Toivonen.

Katso webinaaritallenne (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Varhaisiän uimaopetus | 2020

Mitä tulisi ottaa huomioon varhaisiän uimaopetuksessa, miten lapsi oppii, käytännön vinkkejä ja paljon muuta. Webinaari on suunnattu kaikille varhaisiän uimaopetuksesta kiinnostuneille.

Webinaarin asiantuntijavieraana on SUH:n koulutussuunnittelija Anneli Toivonen. Webinaaria isännöivät SUH:n uimaopetussektorin koulutussuunnittelija Tero Savolainen ja SUH:n kouluttaja ja viestintäasiantuntija Niko Nieminen.

Katso webinaaritallenne (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Krooliuinti uimaopettajan näkökulmasta | 2020

Mitkä ovat krooliuinnin yleisimmät haasteet ja miten ne korjataan, mitkä työkalut sopivat krooliuinnin opetteluun, miten filosofia ja krooliuinti yhdistyvät ja paljon muuta. Webinaari on suunnattu kaikille krooliuinnista kiinnostuneille.

Webinaarin asiantuntijavieraana on SUH:n kouluttaja ja yli 6000 uinnin yksityistuntia ohjannut Sebastian  Dannberg. Webinaaria isännöivät SUH:n uimaopetussektorin koulutussuunnittelija Tero Savolainen ja SUH:n kouluttaja ja viestintäasiantuntija Niko Nieminen.

Katso webinaaritallenne (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Junior Lifesaver -kerhotoiminta | 2020

Mitä on Junior Lifesaver kerhotoiminta (JLS), miten JLS -toiminta rakennetaan tuottavaksi seuratoiminnaksi, miten suunnitellaan osallistujien jatkuva kehittyminen ja mitä on hengenpelastuksen SM-kilpailut? Webinaari on suunnattu kaikille JLS toiminnasta kiinnostuneille.

Webinaarin asiantuntijavieraana on SUH:n kouluttaja ja Caribia Lifesavers hengenpelastuskerhon perustaja Sauli Suominen. Sauli on johtanut Suomen suurinta hengenpelastuskerhoa yli 20 vuotta.  Webinaaria isännöivät SUH:n uimaopetussektorin koulutussuunnittelija Tero Savolainen ja SUH:n kouluttaja ja viestintäasiantuntija Niko Nieminen.

Katso webinaaritallenne (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Turvallisuusasiakirja uimakoulutoiminnan tukena | 2020

Miksi turvallisuusasiakirja pitää tehdä, mihin sitä tarvitaan, mitä se sisältää ja miten se täytetään. Webinaari on suunnattu kaikille uimahalli-, kylpylä ja allastyöntekijöille.

Webinaarin asiantuntijavieraana on SUH:n allasturvallisuuden koulutussuunnittelija Vesa Kälviäinen. Vesa on Suomen johtava asiantuntija allasturvallisuudessa. Webinaaria isännöivät SUH:n uimaopetussektorin koulutussuunnittelija Tero Savolainen ja SUH:n kouluttaja ja viestintäasiantuntija Niko Nieminen.

Katso webinaaritallenne (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Veden pelko oppimisen esteenä | 2020

Mitä on vedenpelko, miten veden pelko kohdataan ja minkälaisilla metodeilla se voitetaan. Kyseinen webinaari on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Webinaarin asiantuntijavieraana on SUH:n kouluttaja ja Uimaopetusvaliokunnan puheenjohtaja Minni Ukonsaari. Minnillä on laaja asiantuntemus uimaopetussektorilta ja hän on työskennellyt paljon vedenpelkoisten uimareiden kanssa. Webinaaria isännöivät SUH:n uimaopetussektorin koulutussuunnittelija Tero Savolainen ja SUH:n kouluttaja ja viestintäasiantuntija Niko Nieminen.

Katso webinaaritallenne (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Kehity vauvauinnin ohjaajana | 2020

Webinaarin aiheena ovat ohjaamisen painopisteet vauvauinnissa: turvallisuus, suunnitelmallisuus, leikit, harjoitukset sekä vanhempien ohjaus. Webinaari on suunnattu vauvauinninohjaajille.

Webinaarin emäntinä toimii SUH:n koulutussuunnittelija Anneli Toivonen ja SUH:n kouluttaja Minna Nevalainen. Anneli ja Minna ovat Suomen johtavia vauvauinnin asiantuntijoita ja molemmilta löytyy kymmenien vuosien kokemus vauvauinninohjaamisesta.

Katso webinaaritallenne (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)


Koulutuskalenteri

Järjestämme vuosittain yli 200 koulutustapahtumaa eri puolilla Suomea, joissa koulutamme osallistujia monipuolisiin vesiliikunnan tehtäviin, kuten uimaopettajaksi, uinninvalvojaksi, rantapelastajaksi, vauva- ja perheuinninohjaajaksi, erityisuinninopettajaksi ja vesitreeniohjaajaksi.

Kurkkaa koulutuskalenteriin

Lisätietoja

Niko Nieminen

Viestintäasiantuntija
010 3407 332
niko.nieminen@suh.fi