Hyppää sisältöön

Uimataitoviikko

Vuosittain toukokuussa viikolla 20 juhlistamme uimataidon tärkeyttä ja kannustamme kaikenikäisiä kehittämään uimataitoaan. Suomessa, jossa vesistöjä ja rantaviivaa riittää, on uimataito elintärkeä taito, joka lisää turvallisuutta vesillä ja veden äärellä liikkumisessa.

Uinti on loistava, edullinen ja ympärivuotinen liikuntamuoto, joka sopii kaikille. Uimataitoviikko tarjoaa kouluille, uimaseuroille, uimahalleille ja kunnille mahdollisuuden järjestää tapahtumia ja tempauksia, jotka korostavat uimataidon merkitystä. Osallistu, kannusta ja rohkaise lapsia, nuoria ja aikuisia nauttimaan vedestä turvallisesti!

Uimataitoviikon aikana haluamme herättää keskustelua uimataidon merkityksestä ja uimaopetuksen tärkeydestä. Valitettavasti uusimmat tutkimukset osoittavat, että uimataito on heikentynyt viime vuosina erityisesti kuudesluokkalaisten ja aikuisten keskuudessa. Suomessa vain 55 % kuudesluokkalaisista ja 53 % aikuisista on uimataitoisia. (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Koulut ovat avainasemassa lasten uimaan oppimisessa, ja niiden rooli on entistä tärkeämpi heikommin uivien lasten tukemisessa. Yhteistyöllä koulujen, huoltajien ja uimakoulujen välillä voimme varmistaa, että jokainen lapsi saa mahdollisuuden oppia tämän elintärkeän taidon.

Lisätietoja

Tero Savolainen

Koulutussuunnittelija
010 3407 335
tero.savolainen@suh.fi