Hyppää sisältöön

Erityisuinnin koulutus

Uinti on yksi erityisryhmien suosituimmista liikuntamuodoista.

Suomalainen erityisuinti on SUH:n uimaopetuksen soveltamista uimarin yksilöllinen toimintakyky vedessä huomioiden. Suomalainen erityisuinti on tavoitteellista: Uimaopetuksella tähdätään vesitaitoon tai uimataitoon huomioiden turvallisuus, ilo ja vedestä nauttiminen. Erityisuinnin tavoitteena on, että jokainen uimari oppisi itselle parhaiten soveltuvan tavan liikkua vedessä ja nauttia vesielementin vaikutuksista.

Erityisuinnin koulutustarjonnasta löydät omasi olet sitten erityistä tukea tarvitsevan uimarin vanhempi, avustaja, uimaopettaja, valmentaja tai kuntoutuksen tai fysioterapian ammattilainen.

SUH tarjoaa seuraavia erityisuinnin koulutuksia:

Monien mahdollisuuksien erityisuinti

Erityisuinnin koulutuksissa käytetään kurssimateriaalina SUH:n julkaisemaa kirjaa Monien mahdollisuuksien erityisuinti. Se perehdyttää lukijan uimaopetuksen soveltamiseen erityistä tukea tarvitsevan uimarin tarpeet huomioiden sekä turvallisen uinnin suunnitteluun ja toteutukseen.


Koulutuskalenteri

Järjestämme vuosittain yli 200 koulutustapahtumaa eri puolilla Suomea, joissa koulutamme osallistujia monipuolisiin vesiliikunnan tehtäviin, kuten uimaopettajaksi, uinninvalvojaksi, rantapelastajaksi, vauva- ja perheuinninohjaajaksi, erityisuinninopettajaksi ja vesitreeniohjaajaksi.

Kurkkaa koulutuskalenteriin

Lisätietoja

Anneli Toivonen

Koulutussuunnittelija
010 3407 336
anneli.toivonen@suh.fi