Hyppää sisältöön

Neljän ihmisen epäillään hukkuneen juhannuksena

Viime vuosina keskimäärin kuusi ihmistä on hukkunut juhannuksen aikana, joten tänä vuonna hukkumisia näyttää olevan hieman tavanomaista vähemmän. 

– Todennäköisesti aaton myrskyisät tuulet ja viileähkö sää vähensi hukkumisten määrää.  Vesille ja uimaan intoutui huomattavasti vähemmän ihmisiä kuin hellesäällä, pohtii  Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen.   

– Tosin myrsky ja puuskittainen tuuli lienee myös osaltaan edesauttanut muutamia veneilyonnettomuuksia, joissa oli ainekset vakavampiinkin turmiin. Rantasalmella aattona vajonneessa veneessä oli 13 matkustajaa, joista yhden epäillään hukkuneen. Samoin Vaasan edustalla pelastettiin kolme henkilöä veden varasta veneen kaaduttua. 

Myös alkoholilla näyttää olleen osansa juhannuksen tapaturmissa. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä niin ikään Rantasalmella sattuneessa kahden veneen peräänajossa oli osallisena 14 henkilöä ja päälle ajaneen veneen kuljettajaa epäillään ruorijuopumuksesta.  

– Keskimäärin yli puolet hukkuneista on alkoholin vaikutuksen alaisena. Hukkumisia tapahtuisi varmasti vähemmän, mikäli alkoholia nauttineet jäisivät rannalle nauttimaan kesästä ja kaikki vesillä suuntaavat pukisivat pelastusliivit päälleen aina vesillä suunnatessaan.  

Lisätietoa: 


Toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen, puh. 040 521 3282, kristiina.heinonen(at)suh.fi

SUH:n tilastot juhannuksena hukkuneista: 

http://www.suh.fi/tiedotus/hukkumistilastot/juhannuksena_hukkuneet