Hyppää sisältöön

Pulahdauimaan.fi -sivusto lapsiperheille tueksi uintihetkiin

VIRTUAALISTA TUKEA LASTEN UIMAOPETUKSEEN

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton uusi sivusto tarjoaa ideoita ja vinkkejä alkeisuimataidon kehittämiseen.

Syksyn alussa uimakoulut täyttyvät vilkkaasti uusista oppijoista. Kaikki halukkaat eivät valitettavasti mahdu mukaan ryhmiin. Vanhemmat, joiden lapset eivät ole saaneet paikkaa, voivat kuitenkin edistää lapsensa uimataidon kehittymistä omin voimin.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) avasi toukokuussa uuden, kaikille avoimen internet-sivuston tukemaan opettajien ja vanhempien työtä lasten alkeisuimataidon kehittämisessä.

Sivuilta saa tietoa alkeisuimataidon kehittämisestä eri tavoin aina ensimmäisestä uimahallikäynnistä sukeltamisen opetteluun. Tarkoituksena on tukea lapsen ja vanhemman turvallista yhteistä tutustumismatkaa vesitaitojen maailmaan. Sivut löytyvät osoitteesta www.pulahdauimaan.fi (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

– Haluamme jakaa vanhemmille ideoita sivustolla olevien materiaalien avulla siitä, miten totuttaa lapsi toimimaan turvallisesti vedessä. Toivomme, että mahdollisimman moni innostuisi vinkkiemme avulla viemään lapsiaan uimahalleihin ja veden ääreen. Uiminen on miellyttävä, koko perheelle sopiva harrastus, sanoo SUH:n uimaopetuksesta vastaava koulutussuunnittelija Tero Savolainen.

Sivustolla on mm. videoita kastautumisen ja kellunnan opettelusta. Vanhemmat voivat katsoa näitä yhdessä lapsen kanssa. Lapset samaistuvat helposti videoilla harjoitteleviin lapsiin, ja motivoituvat oppimaan näkemiään asioita. Erilaiset harjoitteet käydään videoilla rauhallisesti, vaihe vaiheelta läpi.

Sivusto on oivallinen tuki myös ennen uimakoulun aloittamista. Sivustolla neuvotaan, miten valita oikeantasoinen uimakoulu lapselle, ja miten tutustuttaa lapsi uimahalliin ja altaaseen, jotta uusi ympäristö tulisi tutuksi. Vanhempi ja lapsi voivat yhdessä käydä läpi opetusvideoiden sisältöjä ja harjoitella kaikessa rauhassa, ennen varsinaista uimakoulua. Ennakkoon tehdyt harjoitukset edesauttavat uimataidon oppimista.

Lisätietoja antavat:

Koulutussuunnittelija Tero Savolainen, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry
tero.savolainen@suh.fi, puh (09) 3436 5633, gsm 050-491 7444

Toiminnanjohtaja Pärla Salomaa, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto r
parla.salomaa@suh.fi, puh. (09) 3436 5632, gsm 050-572 3156