Hyppää sisältöön

Kuopion Kuntolaakson uimahalli on vuoden 2023 vesiliikuntapaikka

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) ja Uimahalli- ja kylpylätekninen yhdistys (UKTY) ovat valinneet vuoden 2023 vesiliikuntapaikaksi Kuopion Kuntolaakson uimahallin. Vuonna 2020 avattu yli 2000 allasneliön Kuntolaakson uimahalli on Kuopion kaupungilta merkittävä panostus kaupunkilaisten hyvinvointiin ja vesiliikuntapalveluihin.

  • SUH:n ja UKTY:n yhteinen raati korosti valinnassaan kaikki käyttäjäryhmät hyvin huomioivaa monipuolista ja esteetöntä palvelutarjontaa. Myös panostus lapsia ja nuoria kiinnostaviin palveluihin ja turvallisuudesta huolehtiminen nähtiin merkittävinä asioina valintaa tehtäessä, kertoo SUH:n puheenjohtaja Jukka Rantala.
Kuntolaakson Uimahalli. Kuva: Vicente Serra.

Henkilöstön idearikkaus ja into kehittää toimintaa eri kohderyhmille välittyy hienosti myös Kuntolaakson viestinnässä. Suosituilla sosiaalisen median kanavilla julkaistut videot tuovat hallin henkilöstöä ja turvallisuuskäytänteitä tutuksi hauskalla tavalla.

UKTY:n puheenjohtaja Jukka Vienonen painottaa, että juuri kokonaisvaltainen hyvinvoinnin edistäminen on tämän päivän valtti uimahalleissa. Kuntolaaksossa tämä toteutuu enemmän kuin hyvin. Kuntolaakson uimahallista on lyhyessä ajassa tullut merkittävä kuopiolaisten ja lähialueen asukkaiden liikuttaja ja hyvinvoinnin lähde.

Kuntolaakson Uimahalli. Kuva: Vicente Serra.

Kuntolaakson uimahalli korvasi vuonna 1969 valmistuneen uimahallin, jonka rakenteellinen kunto ja palvelutarjonta eivät enää vastanneet tämän päivän tarpeita. Kun vanha uimahalli alkoi olla tiensä päässä, päätti Kuopion kaupunki toteuttaa uuden uimahallin elinkaarimallilla. Kuntolaakso on kolmaskymmenes vuoden uimahalliksi tai vesiliikuntapaikaksi valittu ja ensimmäinen valituksi tullut elinkaarimallilla toteutettu uimahalli.

Uudessa uimahallissa on allaspinta-alaa yli tuplasti vanhaan verrattuna. Allaspinta-alan huomattava lisäys on osoittautunut vähintäänkin oikeaan osuneeksi investoinniksi, koska myös kävijämäärä on tuplaantunut ja ylittää suunnitteluvaiheessa tehdyn arvion tulevasta kävijämäärästä.

Kuntolaakson uimahalli. Kuva: Vicente Serra.
  • On todella hienoa, että kaupunkimme tarjoaa näin mittavan ja monipuolisen palvelun, joka sopii kaikille vauvoista senioreihin, toteavat Kuntolaakson työnjohtaja Anniina Haataja ja uinninvalvonnan tiiminvetäjä Markku Kilpeläinen.

Lisätietoja:

Jukka Rantala, puheenjohtaja, SUH, puh. 040 7731434
Jukka Vienonen, puheenjohtaja, UKTY, puh. 044 502 0120
Anniina Haataja, työnjohtaja, Kuntolaakso, puh. 044 718 2518


SUH on valinnut vuoden uimahallin vuosina 1994–2016 ja vuoden vesiliikuntapaikan vuodesta 2017 alkaen. Vuonna 2023 valinta tehtiin ensimmäistä kertaa SUH:n ja UKTY:n yhteistyönä. Valintaraatiin kuuluivat SUH:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Rantala, SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen sekä UKTY:n hallituksen jäsenet: Mikko Heinonen ja Ville Nummelin.

Vuoden uimahallit ja vesiliikuntapaikat 1994–2022.

Artikkelin ensimmäinen kuva: Soile Nevalainen.