Hyppää sisältöön

Patrik Kvikantin hyväntekeväisyysuinti Tallinnasta Helsinkiin keräsi 10 000 € – Investointi lasten uimataitoon kantaa hedelmää

Heinäkuussa 2023 Patrik Kvikant hyppäsi rohkeasti Itämereen ja ui Tallinnasta Helsinkiin, keräten samalla 10 000 euroa lasten uimataidon parantamiseksi. Patrikin tavoitteena oli yhdessä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) kanssa korostaa uimataidon merkitystä ja kerätä varoja lasten uimaopetuksen tukemiseen Suomessa. Kerätty lahjoitussumma on jo saanut aikaan näkyviä tuloksia ympäri Suomea.  

Syksyllä 2023 käynnistettiin ensimmäiset seitsemän uintikerhoa paikkakunnilla Hyvinkää, Kaarina, Lahti, Tampere, Outokumpu, Saariselkä ja Vantaa. Kerhoissa 74 lasta sai tilaisuuden kehittää uimataitoaan ammattitaitoisten uimaopettajien johdolla. Uintikerhojen tärkeimpänä tavoitteena oli parantaa 10–12-vuotiaiden lasten uimataitoa ja samalla vahvistaa perustaitoja, kuten kellumista ja sukeltamista.  

  • Hukkuminen on Suomessa traagisen yleinen kuolinsyy, vuosittain 100–150 ihmistä menettää henkensä vesillä. Täällä tuhansien järvien maassa uimataitoa pidetään kansalaistaitona, joka jokaisen maassamme asuvan tulisi olla mahdollisuus oppia, sanoo uintiurakan suorittanut Patrik Kvikant.  
  • Uintikerhojen antamat tulokset ovat olleet erinomaisia. Näemme, kuinka lapset ovat innostuneet uimisesta ja kehittyneet huomattavasti, mikä on meille suuri ilonaihe, sanoo SUH:n koulutussuunnittelija Tero Savolainen.  

Patrik Kvikant jatkaa: ”Lasten into ja edistysaskelten näkeminen on ollut palkitsevaa. Tämän projektin kautta olemme kyenneet tarjoamaan lapsille arvokkaan taidon, joka lisää heidän turvallisuuttaan vedessä ja avaa uusia mahdollisuuksia.”  

Patrik Kvikantin lepohetki Itämeren aalloissa.

Keväällä 2024 projekti laajenee, kun uintikerhojen verkostoa kasvatetaan. Suunnitteilla on kymmenen uutta uintikerhoa, jotka tarjoavat 100 lapselle mahdollisuuden osallistua ilmaiseksi ja kehittää uimataitoaan. Tämä on jatkumoa Patrik Kvikantin aloittamalle arvokkaalle työlle lasten uimataidon edistämiseksi Suomessa.  

SUH haluaa esittää sydämelliset kiitokset Patrik Kvikantille sekä kaikille lahjoittajille ja yhteistyökumppaneille, joiden tuki on tehnyt tämän merkittävän hankkeen mahdolliseksi. 

SUH on sitoutunut jatkamaan tätä elintärkeää hyväntekeväisyysprojektia ja haluaa muistuttaa, että yhteisön tuki on edelleen ratkaisevan tärkeää työmme jatkumisen kannalta. Jokainen lahjoitus on arvokas panos lasten uimataidon kehittämiseen ja vesiturvallisuuden parantamiseen. Jos sinäkin haluat olla mukana tukemassa työtämme, voit lahjoittaa haluamasi summan käymällä osoitteessa: https://suh.fi/tietoa-meista/tue-tyotamme/

Lisätietoja:

Tero Savolainen, koulutussuunnittelija,
Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto
010 3407 335 / tero.savolainen(a)suh.fi

Patrik Kvikant, hyväntekeväisyysuinnin uimari,
040 5008855 / patrik.kvikant(a)odgersberndtson.com


Ole sinäkin hengenpelastaja – tue työtämme

Teemme Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitossa päivittäin töitä, jotta jokainen Suomessa asuva osaa uida ja pelastaa itsensä tai toisen veden varasta. Tässä työssä tarvitsemme apuasi. Varmistetaan yhdessä, että tulevaisuudessa yksikään ei huku.

Tue työtämme