Hyppää sisältöön

Tallinna – Helsinki -hyväntekeväisyysuinti 2023 – Patrik Kvikantin kiitosviesti

Hei kaikki, uimari voi hyvin ja palautuminen onnistunut.

Nöyrät kiitokset kannustuksesta uinnin aikana. Mahtava tuki, joka auttoi minua eteenpäin.

Moni on minua kiittänyt, satoja viestejä on tullut. Itse taas haluan kiittää taustajoukkoja ja nostaa heidät esiin. He mahdollistivat, että sain keskittyä uimiseen. Tiimityötä parhaimmillaan. Kukaan ei ui tällaista matkaa ilman apujoukkoa. Kiitos Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto: Kristiina Heinonen, Tero Savolainen, Niko Nieminen ja yrityskumppaneille: Odgers Berndtson, Vaasan, Instrumentarium, Vaaka Partners, Tallink Silja, Nor-Maali, Elcogen ja Planex. Ark Project miehistöineen: Roland Ulfstedt, Oliver Fewster, Sami Multisilta ja Veli. Kuvaaja Julius Jansson. Viestintä & PR Samuel Sorainen ja SoMe-velho Karin Kvikant. Tekninen neuvonantaja ja pitkänmatkan uimari Gustav Kvikant ja tietysti vaimoni Danita, joka tuki minua pitkin hanketta. Perhe tärkeä voimavara.

Media tuli erittäin hienosti mukaan ja nosti projektin ja hyväntekeväisyyden esiin. Varainkeräys ylitti tavoitteen jo ennen kuin uin maaliin. Iso kiitos kaikille lahjoituksesta hyvän asian puolesta. Suomalaiset lapset kiittävät syksyn aikana, kun uintiopetusta järjestetään. Aikanaan tulemme yhdessä liiton kanssa informoimaan miten, missä ja milloin varat käytettiin ja mitä tuloksia on yhdessä saatu aikaan.

Helpolla en päässyt uintini aikana, sen myönnän. Jokainen merimaili oli rehellistä ja välillä jopa uintia äärirajoilla, jotta matka taittui. Yli 100 000 uintivetoa kolmen päivän aikana. 80 kertaa nousin vedestä veneeseen nopeita taukoja varten ja sitten taas kylmään veteen takaisin. Tunto sormenpäissä tätä kirjoittaessa edelleen poissa, hiljalleen tulossa takaisin. Riipaisevan kylmä merivesi, 10–12 asteista, joka meni luihin asti ja jatkuva sivuttaistuuli, joka vei minut takaisin Viroon päin, vaikeutti uintia merkittävästi. Jouduin jopa laittamaan toisen märkäpuvun toisen päälle, jotta kehon lämpötila ei laskenut liikaa. Kerrostuma toimi mutta olo sangen jäykkä ja vauhti hidastui. Vasen käsi otti siipensä, kun uin voimalla vastatuulta päin, jotta päästiin eteenpäin, eikä taaksepäin. Tämän jälkeen kipu pakotti välillä uimaan yhdellä kädellä, tämänkin oppii, kun on pakko. Saattovene taas jouduttiin ajamaan turvasatamaan kovan kelin takia. Ainoa oikea ratkaisu, vaikka arvokkaita uintitunteja (6 tuntia) menetettiin. Yritin kuroa tunnit kiinni seuraavana päivänä, melkein onnistuin. Kahden tunnin myöhästely olkoon sallittu tällä meriselityksellä.

Toisaalta haasteena, niin henkisesti kuin fyysisesti, mitä mainioin kokemus. Ihmiskeho jaksaa ja venyy kun on pakko. 800–900 harjoituskilometrejä (lopetin laskemisen 500 jälkeen) puolen vuoden aikana varmisti kestävyyden. Kannatti, maaliin tultiin.

Sama uurastus ilman kannustusta niin monelta ja ilman hyväntekeväisyysulottuvuutta tuntuisi ontolta ja itsekkäältä teolta. Tällä tavalla tehtynä hankkeella arvokkaampi merkitys, josta voi ja saa olla ylpeä.

Minulta kysyttiin ennen ja uinnin jälkeen, että miten jaksan/jaksoin uida maaliin asti. Taisin vastata: olemalla periksiantamaton, itsepäinen ja sitkeä. Hieman ”myöhäisheränneenä” ymmärsin, että tärkeä ellei tärkein voimavara oli vilpitön laaja tuki, joka tuli monelta suunnalta. Perheeltä, ystäviltä, puolitutuilta, tuntemattomilta ja totta kai medialta. Sitkeys ja harjoitustunnit ehkä auttoivat minut maaliin asti, mutta ihmisten laaja tuki antoi minulle hurjan määrän positiivista energiaa, joka teki raskaasta matkasta iloisen ja henkisesti palkitsevan. Tätä positiivisuutta ja hyvää energiaa pyrin nyt jakamaan eteenpäin uimaopetusohjelman puitteissa. Työorientoituneelle ja kenties hieman itsekkäälle liikemiehelle tuntuu hyvältä olla mukana hankkeessa, jossa muiden, erityisesti lasten, auttaminen on keskiössä.

Uintini viimeinen, tärkein ja palkitsevin osuus on vasta edessä. Lasten auttaminen konkreettisesti uintiopetuksen muodossa. Olen nähnyt Uimaopetus ja Hengenpelastusliiton suunnitelmat ja ne näyttävät hyviltä. Yhdessä liiton kanssa teemme lähikuukaudet töitä sen eteen, että meillä on vain positiivista kerrottavaa myöhemmin syksyllä.

Yhdessä teimme ja teemme Suomen piirun verran paremmaksi yhteiskunnaksi, missä hyväntahtoisuus ja voimavarojen jakaminen voittaa itsekkyyden ja omahyväisyyden.

Lopuksi pari kuvaa, jotka kertovat hienon projektin eri vaiheista. Hyvää kesänjatkoa tasapuolisesti kaikille. Terkkuja Patrik ”Pate” Kvikant

Ennen lähtöä, vielä hymyillään.
Koettelemus vasta edessä, fiilis mitä parhain.
Kaikki pystyvät suurempiin suorituksiin, niin halutessaan. Asenne ratkaisee.
2 venettä turvaamassa minua 24/7. Erinomaisen työn tekivätkin.
Tämä on valtavan palkitseva liikkumismuoto. Tarjolla kaikille meille suomalaisille ympäri vuoden.
Miehistö hoiti reittivalinnan ammattimaisesti. Koskaan ei tullut sellaista oloa, että ollaan törmäyskursilla.
+100 000 tätä liikettä reissun aikana.
Uimarinpoiju otettiin välillä käyttöön, kun turvallisuus niin vaati.
Isommatkin aallot kävivät tervehtimässä.
Lyhyt ansaittu lepotauko.
Päivä pulkassa. 16 tuntia kylmässä vedessä per päivä sai luvan riittää. Myös riskit kasvavat kun pimeys ottaa vallan.
Yrityskumppani Tallink Silja taustalla.
Tyyli on vapaa, välillä näin, välillä rintauintia.
Snorkkeli varmisti sen, että sinilevä ei häirinnyt uimaria.
Aina yhtä hauskaa.
Elämä ei saa olla liian vakavaa.
Terkkuja Virosta. Vedestä nouseminen tähän asentoon tuotti yllättävän paljon haasteita.
Lentäjän poika vedessä.
Noin 2/3 tästä meni uimarin suuhun matkan aikana.
Yrityskumppani Vaasan vahvasti mukana. Ruispalat tulivat tarpeeseen ja toi ruista ranteeseen.
Koko tiimi: uimari, RIB-vene ja saattovene.
Uimarinpoiju on erinomaisen hyvä ja tärkeä turvallisuusväline. Vahvin mahdollinen suositus. Olet näkyvä, olet löydettävissä, voit levätä ja pysyt pinnalla sen avulla jos voimasi ehtyvät. Sisään mahtuu tavaraa, vaikkapa ruokaa, nestettä tai kännykkä, lompakko ja avaimet ja kaikki pysyy kuivana.
Ei käyty meikkaushuoneen kautta. Tuskin olisi auttanut.
Maaliviivan jälkeen. Iloinen ja väsynyt. (Kuva: Iltalehti)
800-900 harjoitustuntia reilun puolen vuoden aikana ennen itse suoritusta, kiitos Märsky (Mäkelärinne), Järvenpään uimahalli ja Allas Sea Pool. Kiitos tämän harjoittelun tiesin etukäteen, että kuntoni riittää tähän urakkaan.
Yrityskumppanit. Nämä arvokkaat ja tärkeät kumppanit kustansivat projektin suorat kulut, jotta itse lahjoitukset menevät 100%:sti oikeaan kohteeseen, eli uintikouluihin ja sitä kautta lapsille.

Kampanjasivulle
Suomalaisten uimataito