Hyppää sisältöön

Käyttöoikeusmerkki

Sinivalkoinen käyttöoikeusmerkki uima-asussa tai käyttöoikeusranneke ranteessa osoittaa, että uimari saa pitää uima-asua yllä uimahallissa, vaikka säännöt ohjaisivatkin toimimaan ilman uimapukua (esim. saunassa tai suihkussa). 

Käyttöoikeusmerkki on tarkoitettu niille, jotka terveydellisistä syistä sitä tarvitsevat. Yleensä tämä on syöpäsairaus, avanne tai jokin muu terveyteen liittyvä seikka, kuten esimerkiksi lääkinnällisten, ihoon kiinnitettävien laitteiden käyttö. Merkkiä voivat käyttää myös sukupuolivähemmistöt esimerkiksi käynnissä olevan sukupuolenkorjausprosessin aikana.

Nähdessäsi käyttöoikeusmerkin asiakkaan uimapuvussa tai rannekkeena kädessä, voit luottaa siihen, että uimapuvun käyttöön on perusteltu syy. Käyttöoikeusmerkin käyttäjiä sitoo yhtälailla uimahallin peseytymiseen liittyvät säännöt.

Mistä käyttöoikeusmerkin voi hankkia?

Osa uimahalleista myy käyttöoikeusmerkkejä. Niitä voi tilata myös SUH:n verkkokaupasta. Lisäksi useat järjestöt, kuten syöpäjärjestöt, ovat tilanneet käyttöoikeusmerkkejä jäsentensä hankittavaksi.

Käyttöoikeusmerkki voi olla pyöreä pukuun ommeltava merkki tai rannekemalli.

SUH:n verkkokaupasta voi tilata maksutta myös käyttöoikeusmerkistä kertovan tarran uimahallin pesu- tai pukutilaan.

Mietitkö onko käyttöoikeusmerkki sinun tarpeisiisi sopiva? Ota tarvittaessa yhteyttä ja kysy lisää.

Lisätietoja

Anneli Toivonen

Koulutussuunnittelija
010 3407 336
anneli.toivonen@suh.fi