Hyppää sisältöön

Uimarantojen riskinarviointi

Uimarantojen osalta kuluttajaturvallisuuslain huolellisuusvelvoite tarkoittaa, että uimarannan ylläpitäjän tulee tehdä uimarannalle riskinarviointi. Riskinarvioinnin pohjalta ylläpitäjä organisoi ja hoitaa rannan turvallisuusjärjestelyt. Kuluttajaturvallisuuslain mukaan uimarannoille tulee laatia myös turvallisuusasiakirja.

Kuluttajaturvallisuuden valvonta kuuluu Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesille. Lisätietoja muun muassa uimarantojen turvallisuusvaatimuksista löydät Tukesin verkkosivuilta (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Tukes on myös julkaissut työkalun avuksi uimarantojen rantavalvontatarpeen arviointiin. Rantavalvontatyökaluun pääset siirtymään tästä (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Katso myös: Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry Webinaarisarja: Uimarantojen turvallisuus. Asiantuntijat Anne Hiltunen Tukesista ja Jukka Lundgren Helsingin kaupungilta avaavat näkemyksiään valvojien rekrytoinnista, rantojen fasiliteeteista sekä olosuhteiden ylläpidosta.

Uimarannan turvallisuuskonsultaatio

Tarvitsetko apua tai vinkkejä uimarannan turvallisuuden suunnittelussa tai riskinarvioinnissa.

SUH voi auttaa uimarantojen ylläpitäjiä ja muita uimarannalla toimivia palveluntarjoajia varmistamaan, että rannan ylläpito, varustus ja mahdollinen valvonta on toteutettu kuluttajaturvallisuuslain mukaisesti.

Tarjoamme käytännönläheistä asiantuntijapalvelua. Sisältö räätälöidään aina palvelun tilaajan tarpeiden mukaan.

Asiantuntijamme

Anne Hiltunen, SUH:n vesiturvallisuusasiantuntija ja rantapelastajakouluttaja, lisäksi kokemusta Tukesin ylitarkastajana (sijaisuus vuonna 11/22–12/23).

Teemu Valkonen, pelastaja, SUH:n rantapelastajakouluttaja

Jani Hiltunen, pelastaja, pelastussukeltaja, SUH:n rantapelastajakouluttaja

Kysy tarjous konsultaatiosta!

Lisätietoja

Anne Hiltunen

Vesiturvallisuusasiantuntija
010 3407 333
anne.hiltunen@suh.fi